Rókatánc a sárkány körül

Bátorságról

2018/11/18. - írta: rucza

Azt mondják, mi különlegesek vagyunk.
Megismerhettünk valamit, egy kapcsolatot, ami tereken, időn is át ível. Ahova újra és újra visszavágyunk, és visszatérünk életeken át. Valamit, amit egyszer az idők kezdetén eldöntöttünk.
Közösen.
Amit odafent kitörölhetetlenül kőbe véstek. Talán épp mi voltunk azok, akik a kalapácsot és a vésőt fogták, mert tudtuk egyek vagyunk, azok leszünk, amíg világ a világ. Azt mondják, nem mindenki ismerheti meg azt a mély, őszinte, önzetlen szeretet, amit mi érzünk, mert ez olyan, amit ép ésszel nem lehet felfogni.

Azt mondják, lesznek emberek, ismerősök, barátok, családtagok, akik majd nem nézik jó szemmel. Akik majd mindet megtesznek azért, hogy ne ÍGY legyen. Mert ők nem értik, nem érzik, nem látják. Nem értik, hogy mi a lelket látjuk, nem pedig a húst. Nem értik, hogy érezzük minden rezdülését, és úgy szeretjük, ahogy a Mindenható megteremtette, még ha mérföldek vagy földrészek is választanak el minket.

Azt mondják, különlegesek vagyunk.
Aki különleges, az szemet szúr azoknak, akik nem tudnak különlegesek lenni. És ezért haragszanak. Szóval aki különleges, annak bátornak is kell lennie. A bátorság nem azt jelenti, hogy valaki nem fél. Azt jelenti, hogy a félelmei ellenére útnak indul. Bátran szembe néz bánattal, fájdalommal, kétségbeeséssel, csontig hatoló csenddel, a nélküle eltöltött szürke hétköznapokkal. A hit adja az erőt hozzá, mert tudjuk, egyek vagyunk, még akkor is, ha könnyes szemmel kell végig néznünk, ahogy a másik a Holdig szalad, mert neki ott van, amit meg kell tanulnia.

Bennünk van, ahonnan útnak indulunk. Az OTTHON nem az a hely, ahová aludni és enni járunk. Az otthon az a hely, ahová hazatérünk VELE, egymás kezét fogva, szívvel, lélekkel, mindennel, ami történt velünk és bennünk.
És ahonnan útnak tudunk indulni újra, meg újra, időn, tereken és életeken át.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rokasarkany.blog.hu/api/trackback/id/tr314380122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása